etkinlikler

atölyez söyleşileri

atölyez'nin "çağdaş mimarlığın kodları" stüdyo dizisine paralel olarak gerçekleştirdiği söyleşi dizisinin ilk konuğu "son dönem işler" adlı sunuşuyla Murat Germen.

(16/11/2020)

 

atölyez söyleşileri dizisinin ikinci konuğu "bellek mekanları" adlı sunuşuyla Çağrı Saray.(30/11/2020)


atölyez söyleşileri dizisinin üçüncü konuğu "isimsiz" adlı sunuşuyla Faig Ahmed.
(3/12/2020)

 

atölyez söyleşileri dizisinin dördüncü konuğu "tablodan projeye projeden müziğe" adlı sunuşuyla Piano Turca
(14/12/2020)

  

atölyez söyleşileri dizisinin beşinci konuğu "beden ve ritm" adlı sunuşuyla Eren Alkan.

(8/3/2021)

 


atölyez söyleşileri dizisinin altıncı konuğu "beden ve mekan performansı" adlı sunuşuyla Nezaket Ekici.

(5/4/2021)


atölyez söyleşileri dizisinin yedinci konuğu "tiyatro ve mekan performansı" adlı sunuşuyla Mehmet Ulusoy.
(12/4/2021)


atölyez söyleşileri dizisinin sekizinci konuğu  Lodie Kardouss.
(19/4/2021)


atölyez söyleşileri dizisinin dokuzuncu  konuğu  Hüseyin Arıcı
(13/12/2021)


atölyez söyleşileri dizisinin dokuzuncu  konuğu  Durmuş Dilekçi 
(20/12/2021)



atölyez mimarlık eğitiminin verildiği eğitim mekanlarını yeniden düşünmek üzere eğitim kampüslerine gezi dizileri düzenliyor....

atölyez gezileri no 1:
Hacettepe Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar Fakültesi ile Hamiye Çolakoğlu Müzesi'ndeyiz
(6/12/2021)

 

 

 

 

 


atölyez gezileri no 2:
Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Fikret Otyam Kültür Merkezi'nde Murat Germen'in "Feyezan"adlı sergisindeyiz
(13/12/2021)

 
  
 

 


 


Panel: "Mekanını Nasıl Eğitirsin?"


atölyez “mimar figürü”nün değişen/dönüşen konumunu araştırmak amacıyla altı dönemden oluşan bir çalışma dizisi gerçekleştirmiştir. Bu dizinin ikinci teması “Mekanın Dışında Olsun Da Neresi Olursa Olsun” kapsamında mekanı farklı yönleriyle tartışan ve sorgulayan atölyez öğrencileri, mekana ilişkin sorgulamalarını genişletmek üzere ‘Mekanını Nasıl Eğitirsin?’ adıyla bir panel düzenlemiştir. Ustaları, genç mimarları ve mimarlık öğrencilerini bir araya getiren panel, eğitim mekanlarına odaklanır. Ancak sıkça rastlandığı üzere, eğitim mekanlarının nasıl olması gerektiğini tartışmak yerine, içinde var olabilmek için sürekli değiştirip dönüştürdüğümüz “vahşi” mekanlarımızı eğitmenin mümkün olup olmadığını sorgular.

Panel: "Mekanını Nasıl Eğitirsin?"
Tarih: 03 Haziran 2015
Saat: 16.00-18.00
Yer: Gazi Üniversitesi Yükseliş Salonu


Panel: "Geleceği Gecekondu Üzerinden Kurgulamak”


atölyez, yasadışı, plansız ve altyapısız bir kent örüntüsü oluşturmasına ve problematik doğasına rağmen, gecekonduyu taşıdığı yaratıcı mekan potansiyelleri üzerinden "geleceğe/gecekonduya dönüş" temasıyla tartışmaya açar..   Gecekonduyu var eden yapma biçimleri sıradışı mekansal yapılanmalar oluşturarak, mimarlık üretimine yönelik referans sağlar. Bu bağlamda atölye temasına paralel olarak kurgulanan “Geleceği Gecekondu Üzerinden Kurgulamak” adlı panel, atölyez ögrencilerinin gecekondunun altında yatan zenginliği keşfetmek üzere yaptıkları sorgulamaların ürünüdür. Geleceğin mimarlığını tartışmak üzere, gecekondunun oluşumunda etkili olan dinamiklerin yeniden değerlendirilmesine cağrı yapar.  Gecekondunun yapma biçiminden öğrenerek bugünkü ve gelecekteki yaşantılarımızı nasıl şekillendirebileceğimize dair bir arayış sunar.

Panel: "Geleceği Gecekondu Üzerinden Kurgulamak”

Tarih: 12 Ocak 2016
Saat: 19.30 - 21.30
Yer: Mimarlar Derneği
  

   
Sergi fotoğrafları Feryati Malatyalı'nın arşivinden alınmıştır.

Sergi: Mimar Figürü 1 / İsyan Mimarlığı


 “Yıkım”, direnişin, karşı çıkışın, reddetmenin temel eyleme biçimidir. Her ne kadar bu kavrayış içinde bir olumsuzlamaya işaret ediyor olsa da, yeniden var etmenin/kurmanın olanaklarını genişleten özgüleştirici bir olumlamayı da içinde barındırır. Bu gerilimli anlamlar dizgesi içinde “yıkım”ı mimarlık bağlamında ele alarak tartışmak üzere kurgulanan sergi,  "isyan mimarlığı" teması bağlamında  atölyez'de üretilen mimarlık işlerini kapsar. Sergideki işler, yok olma durumu üzerinden varoluşun yeniden tanımlamasını ve insanın varoluşsal durumunun inşasını sorunsallaştırır.  Bu çerçevede “yıkım” üzerinden mekânın değişen sosyal, politik/ideolojik, kültürel kodlarını tartışılır ve yeni mekansal durumlar inşa etmenin yöntem ve araçları sorgulanır. 

Sergi: "Mimar Figürü 1 / İsyan Mimarlığı”
Tarih: 3-19 Şubat 2015
Açılış Saati: 19.30 
Yer: Mimarlar Derneği

     Sergi fotoğrafları Feryati Malatyalı'nın arşivinden alınmıştır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder